Skořicovo dýňoví šneci s jablky a polevou

 



Menší obměna skořicových šneků. Přidejte do těsta kousek dýně a přidejte polevu z krémového sýru.

 Co budeme potřebovat?

20 g droždí
lžička cukru a 50 g cukru 
110 ml vlažného mléka
110 g pečené dýně hokaido
320 g hladké mouky
špetka soli
2 žloutky
50 g měkkého másla
vajíčko na potření

Na náplň
80 g másla
50 g cukru
2 lžičky skořice 
1 nastrouhané jablko

Na polevu
100 g lučiny v kostce
2 až 3 lžíce moučkového cukru
2 lžíce pomerančové šťávy

Postup

Dýni peču ve větším množství v troubě na 200°C asi 20 minut a oddělím si část na skořicové šneky. Z větší části udělám dýňovou polévku :)
Lžičku cukru, droždí a část vlažného mléka smíchejte a nechte vzejít kvásek.
Zbytek surovin začněte připravovat do mísy (mouku ideálně prosejte) a dýni rozmixujte se zbylou částí mléka. Přidejte kvásek a vše v robotu zpracujte nástavcem typu hák do hladkého těsta, alespoň 10 minut.
Těsto dejte na hodinu vykynout na teplé místo a mezitím si připravte skořicovou náplň. Máslo si nechám povolit ve vodní lázni a smíchám s cukrem a skořicí. Jablko nastrouhejte nahrubo.

Vykynuté těsto vyválejte na cca 30x45 cm. Potřete skořicí, posypte jablky a po delší straně zarolujte.
Nakrájejte šneky ostrým nožem a vkládejte do máslem vymazaného pekáčku a nechte jim menší mezery.
Šneky nechte ještě asi dalších 20 minut kynout a před pečením můžete potřít rozšlehaným vajíčkem.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C asi 25 až 30 minut.

Než se šneci upečou, rozmíchejte si lučiny s cukrem a pomerančovou šťávou dohladka. Ještě teplé šneky potřete polevou.

Komentáře

Oblíbené příspěvky