Tvarohové lívance se švestkovým rozvarem
Lívance jsou u nás oblíbené ve všech podobách, ale švestkový rozvar jim dodá úžasný nádech podzimu.
Lívance
1 tučný tvaroh ve vaničce
200 ml mléka
2 vajíčka (žloutky a bílky zvlášť)
vanilkový cukr
špetka soli
1 lžička prášku do pečiva
50 g jemných ovesných vloček
120 g hladké mouky
Na rozvar
6 velkých švestek
lžíce vody
špetka skořice a lžička cukru podle chuti
4 lžíce pomerančové šťávy
Postup
Tvaroh, mléko, žloutky, vanilkový cukr a špetku soli promíchejte metličkou.
Přidejte ovesné vločky a dejte chvíli stranou. Mezitím si připravte sníh z bílků.
Do tvarohové směsi vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vyšlehaný sníh.
Na mírném stupni opékejte lívance z obou stran dozlatova.
Na rozvar si nakrájejte švestky na osminky, dejte do hrnce a podlijte lžící vody. Nechte pomalu dusit, přidejte cukr, skořici a nakonec šťávu z pomeranče. Na plotně nechte podle toho, jakou konzistenci švestek chcete mít.
Lívance podávejte s rozvarem a zakysanou smetanou nebo jogurtem.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat