Kynuté lívance

 

Milujete klasické kynuté lívance? Tak tohle je recept přímo pro vás.

Na 24 kousků budete potřebovat

300 ml mléka
20 g droždí
2 lžičky + 20 g cukru
2 vajíčka
špetka soli
250 g hladké mouky

Postup

Všechny suroviny si připravte asi půl hodinky předem na linku a mléko pak ještě lehce ohřejte.
Stačí, aby bylo jen vlažné.
Část mléka oddělte do menší misky, přidejte droždí a 2 lžičky cukru. Nechte vzejít kvásek.
Do větší mísy, kde vám bude těsto kynout, si prosejte mouku, přidejte cukr a sůl.
Jakmile je kvásek aktivní, můžete ho přidat do mísy společně s vejci a zbytkem mléka.
Vše vymíchejte do hladkého těsta a nechte asi 45 minut kynout.
Lívanečník si nahřejte a na mírném plamenu opékejte lívance z obou stran dozlatova.
Na potření používám řepkový nebo kokosový olej.
K lívancům se skvěle hodí smetana, ovoce, ovocný rozvar nebo čokoláda a oříšky.
Jahodová sezóna je teď úplně ideální :)


Komentáře

Oblíbené příspěvky