Skořicoví šneci


 Kdo jednou ochutnal voňavé skořicové šneky z kynutého těsta, určitě nezůstal u jednoho :) Recept si určitě zamilujete a já budu ráda, že vám chutná.

 Co budeme potřebovat?

20 g droždí
lžička cukru a 50 g cukru 
150 ml vlažného mléka
320 g hladké mouky
špetka soli
2 žloutky
70 g rozpuštěného másla
vajíčko na potření

Na náplň
80 g másla
50 g cukru
2 lžičky skořice 

Postup

Droždí a lžičku cukru smíchejte v menší misce. Přidejte část vlažného mléka a dobře promíchejte.
Nechte zatím stranou a připravte si větší mísu, kam prosejete mouku.
Postupně k mouce přidejte zbytek surovin a asi po 15 minutách i vzešlý kvásek.
Těsto začněte hníst vařečkou nebo využijte síly robota.
Těsto v robotu zpracovávejte aspoň 10 minut a pak dejte na teplé místo asi na hodinku kynout.
Zatím si připravte skořicovou náplň.
Máslo buď nechte hodně povolit nebo si pomozte a trochu ho nahřejte. Smíchejte se skořicí a cukrem a nechte zatím stranou.
Vykynuté těsto vyválejte na plát 30x45 cm a potřete náplní. Po delší straně zarolujte a okraj potřete rozšlehaným vajíčkem.
Nakrájejte asi na 5 cm široké válečky a vkládejte je do vymazané formy řezem nahoru.
Nechte mezi nimi trochu rozestup, aby mohly kynout dalších 20 minut.
Vykynuté šneky potřete vajíčkem a pečte na 180 °C asi 20 minut.
Nechte vychladnout a zaručuju, že zmizí během chvilky :)






Komentáře

Oblíbené příspěvky