Tvarohové "Míša" řezy


Co budeme potřebovat?

Na korpus:
2 vejce
80 g cukru
80 g polohrubé mouky 
2 lžíce oleje
10 g holandského kakaa 

Na náplň:
2 plnotučné tvarohy (500g)
1 zakysaná smetana 16 %
150 g másla
90 g moučkového cukru

Poleva:
100 g kvalitní čokolády 
100 g smetany ke šlehání
                                         
Jak na to

Nejprve si upečeme kakaový korpus ze dvou vajíček.
Začneme šlehat bílky a postupně přidáváme cukr. Získáme nadýchanou hmotu, do které postupně zašleháme i bílky. Nakonec opatrně stěrkou vmícháme olej a prosátou mouku s kakaem.
Nadýchanou kakaovou hmotu opatrně pomocí stěrky přesuneme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 24 cm. Neklepeme s těstem, aby nám nespadlo a pečeme na 170°C cca 15 a 20 minut.
Než nám vychladne korpus, připravíme si tvarohovou náplň.
Máslo, tvaroh i smetanu si dopředu vyndáme z lednice, aby se nám náplň nesrazila.
Měkké máslo vyšleháme s cukrem dohladka a postupně přidáváme tvaroh a smetanu, až nám vznikne hladký krém.
Krém navrstvíme na vychladlý korpus a dáme do lednice. Můžete nechat do druhého dne.
Nakonec si připravíme čokoládovou vrstvu. Použít můžete mléčnou nebo hořkou podle chuti.
Čokoládu nalámeme do misky, zalijeme horkou smetanou a necháme rozpustit.
S tímto množství smetany je čokoláda tekutější, aby byl výsledek krémový. Pokud chcete tužší čokoládu, přidejte ještě 50 g čokolády. Polevou přelijeme vychlazený dort a necháme ještě v lednici dobře ztuhnout.
Ozdobit dort můžete už podle vlastní fantazie. Skvěle se hodí kokos nebo čerstvé ovoce a ořechy.




Komentáře

Oblíbené příspěvky