Tvarohové "Míša" řezy
Na korpus:
2 vejce
80 g cukru
80 g polohrubé mouky
2 lžíce oleje
10 g holandského kakaa
Na náplň:
2 plnotučné tvarohy (500g)
1 zakysaná smetana 16 %
150 g másla
90 g moučkového cukru
Poleva:
100 g kvalitní čokolády
100 g smetany ke šlehání
150 g másla
90 g moučkového cukru
Poleva:
100 g kvalitní čokolády
100 g smetany ke šlehání
Jak na to
Nejprve si upečeme kakaový korpus ze dvou vajíček.
Začneme šlehat bílky a postupně přidáváme cukr. Získáme nadýchanou hmotu, do které postupně zašleháme i bílky. Nakonec opatrně stěrkou vmícháme olej a prosátou mouku s kakaem.
Nadýchanou kakaovou hmotu opatrně pomocí stěrky přesuneme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 24 cm. Neklepeme s těstem, aby nám nespadlo a pečeme na 170°C cca 15 a 20 minut.
Než nám vychladne korpus, připravíme si tvarohovou náplň.
Máslo, tvaroh i smetanu si dopředu vyndáme z lednice, aby se nám náplň nesrazila.
Měkké máslo vyšleháme s cukrem dohladka a postupně přidáváme tvaroh a smetanu, až nám vznikne hladký krém.
Krém navrstvíme na vychladlý korpus a dáme do lednice. Můžete nechat do druhého dne.
Nakonec si připravíme čokoládovou vrstvu. Použít můžete mléčnou nebo hořkou podle chuti.
Nakonec si připravíme čokoládovou vrstvu. Použít můžete mléčnou nebo hořkou podle chuti.
Čokoládu nalámeme do misky, zalijeme horkou smetanou a necháme rozpustit.
S tímto množství smetany je čokoláda tekutější, aby byl výsledek krémový. Pokud chcete tužší čokoládu, přidejte ještě 50 g čokolády. Polevou přelijeme vychlazený dort a necháme ještě v lednici dobře ztuhnout.
Ozdobit dort můžete už podle vlastní fantazie. Skvěle se hodí kokos nebo čerstvé ovoce a ořechy.
Komentáře
Okomentovat