Kokosová bábovka


Co budeme potřebovat?

3 vejce
150g cukru, lžíce vanilkového cukru
200g kefíru
100g oleje
100g strouhaného kokosu
200g hladké mouky
prášek do pečiva a lžíce kakaa

                                         
Jak na to

Formu na bábovku si dopředu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou nebo kokosem a troubu si rozehřejeme na 160°C.

Celá vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme kefír a kokos a opatrně promícháváme.
Mouku si smícháme s práškem do pečiva a spolu s olejem postupně zapracujeme do těsta.
Do formy přesuneme větší půlku těsta a do zbylé části vmícháme kakao.
Kakaovou část také přidáme do formy a vařečkou můžeme lehce zapracovat a vytvořit mramorování.
Jen pozor, ať si nezajedete příliš hluboko a nepoškodíte vymazání formy...pak by se vám bábovka mohla přichytit a nešla by hezky vyklopit.
Bábovku pečeme asi 40-50 minut na 160°C.
Po upečení necháme mírně vychladnout a vyklopíme z formy.


Komentáře

Oblíbené příspěvky