Dýňové lívance




Co budeme potřebovat?

250 g pečené dýně
400 ml mléka
lžička skořice, špetka soli
lžička prášku do pečiva
lžíce cukru
3 vejce
50 g másla
220 g hladké mouky

servírujte s tvarohem, oříšky a medem...
                                         
Jak na to

Připravíme si upečenou dýni (peču na plechu s trochou oleje na 170°C asi 30 minut), mléko, cukr, špetku soli a skořici a vše rozmixujeme v blenderu nebo tyčovým mixérem.
Do směsi přidáme cukr, 2 žloutky a 1 vejce, rozpuštěné máslo a mouku s práškem do pečiva.
Z bílků vyšleháme sníh, který opatrně zapracujeme do těsta a můžeme smažit lívance.
Na pánvičce potřené řepkovým olejem tvoříme lžící jednotlivé lívanečky a smažíme z obou stran na mírném ohni dozlatova.

Podávejte s oblíbeným ovocem, oříšky a smetanou nebo tvarohem... dobrou chuť!


Komentáře

Oblíbené příspěvky