Dýňové lívance


Co budeme potřebovat?

250g dýňového pyré
400ml mléka
lžička skořice, špetka soli
lžička prášku do pečiva
lžíce cukru
3 vejce
50g másla
150g hladké mouky

tvaroh, lžička medu a pekanové oříšky k podávání
                                         
Jak na to

Připravíme si dýni hokaido nebo hotové dýňové pyré. Dýni můžeme uvařit, ale řekla bych, že lepší je pečená. Takže si rozkrojíme menší dýni na čtvrtky a pečeme na 180°C asi 40 minut.
Upečenou dýni rozmixujeme s mlékem, skořicí a špetkou soli.
Do směsi přidáme cukr, žloutky a vytvoříme hladkou směs, do které vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Z bílků vyšleháme sníh, který zapracujeme do těsta a můžeme smažit lívance.
Na pánvičce potřené řepkovým olejem tvoříme lžící jednotlivé lívanečky a smažíme z obou stran na mírném ohni dozlatova.

Lívance podáváme s  tvarohem, který jsme si předem vyšlehali s medem, pekanovými oříšky a čerstvým ovocem.


Komentáře

Oblíbené příspěvky