Tvarohová bábovka s jablky


Co budeme potřebovat?

130g másla, 150g cukru krupice, 4 vejce, 1 tvaroh, 2 lžičky skořice, 200g hladké mouky, prášek do pečiva, 1 větší jablko,
                                         
Jak na to

Bábovka je prostě součástí české kuchyně a existuje plno variací. Tvaroh a jablka bábovku krásně zvláční a má trochu jinou strukturu než klasická bábovka, ale na svačinu do školy ideální.

Připravíme si formu - vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu zapneme na 180°C a jdeme si nachystat těsto...
Jablko si nakrájíme na drobné kostičky a necháme zatím stranou, vejce si rozdělíme na bílky a žloutky a z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháme žloutky, tvaroh a skořici.
Do směsi vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně zapracujeme kousky jablek a sníh z bílků.
Těsto přesuneme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut.
Pokud by se bábovka na povrchu pálila, přikryjte ji alobalem. Zda je bábovka hotová, můžete vyzkoušet klasicky špejlí.
Výborná je jen tak samotná, ale vylepšit ji můžete třeba zakysanou smetanou a skořicí :)














Komentáře

Oblíbené příspěvky