Tvarohová bábovka s jablky


Co budeme potřebovat?

130 g másla
150 g cukru krupice
3 vejce
250 g plnotučného tvarohu
2 lžičky skořice
200 g hladké mouky
prášek do pečiva
1 střední jablko
                                      
Jak na to

Bábovka je hodně vláčná díky tvarohu a jablku a je potřeba si suroviny připravit dostatečně dopředu, aby se vám těsto nesrazilo. Počítejte aspoň půl hodiny až hodinu.
Troubu začněte vyhřívat na 170°C
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.
Máslo šlehejte s cukrem do nadýchané hmoty a pak postupně přidávejte žloutky. V průběhu si nakrájejte jablko na drobné kostičky a vyšlehejte sníh z bílků.
Na nižší otáčky nebo metličkou vmíchejte tvaroh a skořici.
Následně přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků a jablíčka.
Hustší těsto přesuňte do formy a pečte cca 50 minut.
Ke konci můžete zkusit test špejlí, zda je těsto propečené.
Bábovku nechte pár minut stranou a poté opatrně vyklopte.
Nechte vychladnout a podávejte. Skvělá je i do školy na svačinu.


















Komentáře

Oblíbené příspěvky