Jablečné muffiny se skořicí


Co budeme potřebovat?

150g celozrnné špaldové mouky
50g hladké mouky
80g třtinového cukru
lžička skořice
1/4 lžičky vanilky (používám z DM drogerie)
špetka soli
1/2 prášku do pečiva
80g rozpuštěného másla
2 vejce
2 jablka
200g bílého jogurtu
100ml mléka
mandle na dokončení
 
                                       
 Jak na to

Do jedné misky si připravíme suché suroviny - mouku, cukr, skořici, vanilku, sůl a prášek do pečiva a pečlivě promícháme.
V druhé míse si rozmícháme jogurt, vejce, trošku mléka a rozpuštěné máslo (opatrně, aby nebylo moc horké)
Zapneme troubu na 180°C a připravíme si formu na muffiny s košíčky nebo nastříháme pečící papír.
Jablíčka nakrájíme na malé kostičky, které budeme nakonec přidávat do těsta.
Suroviny v obou miskách spojíme dohromady vytvoříme hladké těsto, do kterého lehce vmícháme nakrájená jablka.
Rozdělíme ho do formiček - těsto vystačí na 12 muffinů - a posypeme plátky mandlí.
Muffiny pečeme cca 25 minut a případně vyzkoušíme špejlí, zda je těsto propečené.
Necháme vychladnout a můžeme podávat ke snídani nebo zabalit s sebou na svačinu do školy.











Komentáře

Oblíbené příspěvky