Narozeninový dort
S čerstvým ovocem v létě je skvělý :) ale přidat můžete i čokoládu, oříšky nebo karamel.
Co budeme potřebovat?
Co budeme potřebovat?
Těsto:
3 vajíčka
120 g cukru
3 lžíce oleje
120 g polohrubé mouky
Krém:
250 ml smetany ke šlehání
250 g mascarpone
vanilkový cukr a moučkový cukr podle chuti
Na dokončení
ovoce a oblíbený džem
Jak na to
Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Směs musí nabrat objem a být opravdu nadýchaná.
Jak na to
Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Směs musí nabrat objem a být opravdu nadýchaná.
Pak už stačí zlehka vmíchat olej a prosátou mouku.
Těsto přelijte do vymazané a moukou vysypané formy o průměru cca 24 cm.
Pečte ve vyhřáté troubě na 170°C asi 15 až 20 minut.
Korpus nechte vychladnout a zatím si nachystejte ovoce a další prvky na zdobení.
Studenou smetanu vyšlehejte s mascarpone a cukrem do krému. Oslaďte podle svých chutí :)
Korpus rozřízněte napůl a spodní část potřete džemem a částí krému. Přiklopte vrchní část a potřete krémem. Ozdobte ovocem nebo třeba oříšky a čokoládou.
Komentáře
Okomentovat