Pomazánka z červené čočky


Pomazánka se skvěle hodí na večeři nebo ji můžete připravit na rodinnou oslavu jako zdravější verzi občerstvení. Troufám si říct, že bude mít úspěch!
Luštěniny bychom měli pravidelně zařazovat do svého jídelníčku, pomáhají snižovat hladinu cukru a tuků v krvi a mají vysoký obsah bílkovin.
Červená čočka je jednoduchá na přípravu a nemusíte ji předem namáčet.

Co budete potřebovat

200g červené čočky
1 cibule
3 stroužky česneku
2 mrkve
1 lžička kari koření
sůl, pepř
citrónová šťáva
kousek zázvoru
olivový olej

Jak na to

Na olivovém oleji orestujeme cibuli, česnek a nastrouhanou mrkev.
Přidáme podle chuti kousek nastrouhaného zázvoru a lžičku kari a restujeme dál.
Do hrnce přidáme červenou čočku a vařečkou promícháme a spojíme suroviny dohromady.
Připravíme si hrnek vody a postupně čočku zaléváme a vaříme doměkka.
Během vaření čočka změkne a rozpadne se, takže není potřeba ji dál mixovat.
Vodu přiléváme dokud nebude konzistence pomazánky tak akorát a nakonec dosolíme a dochutíme citrónovou šťávou a pepřem.
Servírovat ji můžete se zeleninou, ořechy a kváskovým chlebem...

Komentáře

Oblíbené příspěvky