Citrónová bábovka
Budete na ni potřebovat
3 vejce
160 g cukru
70 ml oleje
70 ml mléka
šťáva a kůra ze 2 menších citrónů
180 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
180 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
Jak na to
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Bílky šleháme s druhou polovinou cukru do sněhu.
Jak na to
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Bílky šleháme s druhou polovinou cukru do sněhu.
Do žloutkové směsi vmícháme postupně olej, mléko a prosátou mouku s práškem do pečiva.
Přidáme nastrouhanou kůru a šťávu z citrónů a špetku soli.
Nakonec stěrkou zapracujeme sníh z bílků a těsto přesuneme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 45 minut.
Komentáře
Okomentovat