Citrónová bábovka


Recept na bábovku nechybí snad v žádné kuchyni a tak pro vás mám i ten náš oblíbený. Základem jsou kvalitní suroviny, většinou vybírám vanilkový cukr i kypřící prášek v bio kvalitě a část mouky nahrazuji celozrnnou.

Budete na ni potřebovat
4 vejce
150g moučkového cukru
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
150ml oleje a 100ml vody
šťáva ze 2 citrónů
150g špaldové celozrnné mouky
100g hladké mouky
případně kakako na dvoubarevnou bábovku

Jak na to

Nejprve si oddělíme žloutky a bílky zvlášť.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme citrónovou šťávu. Prášek do pečiva smícháme s moukou a postupně přidáváme do směsi spolu s vodou a olejem.
Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků a těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
Pečeme na 170°C cca 40 minut a hlídáme, aby se na povrchu nespálila.
Hotovou bábovku vyklopíme a necháme vychladnout...a podávat ji můžete třeba se lžící zakysané smetany!

Komentáře

Oblíbené příspěvky