Rýžová kaše s pomerančem a granátovým jablíčkem


Miska teplé rýžové kaše se do mrazivého počasí skvěle hodí. V kombinaci s pomerančem a granátovým jablíčkem vám určitě zvedne náladu. A jestli nemáte čas na dlouhé vaření, tak doporučuji vyzkoušet instantní rýžové vločky Arax (koupíte např. v Kauflandu).

Pro 4 osoby budete potřebovat

200g kulatozrnné rýže
špetku soli
300ml vody
cca 0,75-1 litr mléka
2 pomeranče
1 granátové jablíčko
plátky mandlí
chia semínka a rýžový sirup

Jak na to

Jak na kaši už jsem psala v předchozím receptu, ale opakování je matka moudrosti :)
Rýži neproplachujeme a dáme ji rovnou vařit ve vodě se špetkou soli.
Nejraději používám hrnec na mléko, abych nemusela nikde seškrabovat připálené zbytky.
K rýži postupně přiléváme mléko a mícháme dokud není rýže měkká a hustota kaše podle našich představ.
Granátové jablko rozkrojíme a rozdělíme na zrníčka, pomeranč rozkrojíme na měsíčky a vše přidáme na hotovou kaši.
Můžete si ji zjemnit kouskem másla a osladit rýžovým sirupem .


Komentáře

Oblíbené příspěvky