Čokoládová rýžová kaše s kokosem






Jednou z našich nejoblíbenějších snídaní je kaše. Klasika je ovesná, ale dnes jsem pro vás vybrala tuhle rýžovou s čokoládou a kokosem. Není to zrovna nejrychlejší recept, takže se hodí spíš na víkend nebo si ji předvařím den předem.

Pro 4 osoby budete potřebovat
200g kulatozrnné rýže
špetku soli
300ml vody
cca 0,75-1 litr mléka
5 kostiček kvalitní hořké čokolády
2 banány
kokosové plátky
chia semínka na ozdobu

Jak na to

Rýži neproplachujeme a dáme ji rovnou vařit ve vodě se špetkou soli.
Nejraději používám hrnec na mléko, abych nemusela nikde seškrabovat připálené zbytky.
K rýži postupně přiléváme mléko a mícháme dokud není rýže měkká a hustota kaše podle našich představ.
Do hotové kaše vmícháme jednu kostičku hořké čokolády a promícháme. 
Rozdělíme kaši do misek a ozdobíme každému půlkou banánu a kokosovými plátky.
Jestli jste mezitím nesnědli zbytek čokolády :) přidejte si ji spolu s chia semínky a můžete podávat.
Dobrou chuť!

Komentáře

Oblíbené příspěvky