Čokoládová rýžová kaše s kokosem





Jednou z našich nejoblíbenějších snídaní je kaše. Klasika je ovesná, ale dnes jsem pro vás vybrala tuhle rýžovou s čokoládou a kokosem. Není to zrovna nejrychlejší recept, takže se hodí spíš na víkend nebo si ji předvařím den předem.

Pro 4 osoby budete potřebovat
200g kulatozrnné rýže
špetku soli
300ml vody
cca 0,75-1 litr mléka
8 kostiček kvalitní hořké čokolády
kokosové plátky
pekanové oříšky
chia semínka na ozdobu
ovoce podle chuti

Jak na to

Rýži neproplachujeme a dáme ji rovnou vařit ve vodě se špetkou soli.
Nejraději používám hrnec na mléko, abych nemusela nikde seškrabovat připálené zbytky.
K rýži postupně přiléváme mléko a mícháme dokud není rýže měkká a hustota kaše podle našich představ.
Do hotové kaše přihodíme 4 kostičky hořké čokolády a promícháme. 
Rozdělíme kaši do misek a ozdobíme každému oříšky a kokosovými plátky.
Přidáme do misky kostičku čokolády, chia semínka a ovoce.
Dobrou chuť!

Komentáře

Oblíbené příspěvky