Svatomartinské rohlíčky
Oblíbená verze svatomartinských rohlíčku s povidly. Upéct si je ale můžete kdykoliv :)
Na 32 menších rohlíčků
125 g másla
125 g zakysané smetany
špetka soli
230 g hladké mouky
vajíčko na potření
povidla
Všechny suroviny na těsto si připravte do misky a ihned začněte rukama zpracovávat těsto. Těsto v rukách zbytečně nezahřívejte, práce s těstem by měla být rychlá.
Těsto zabalte do fólie a na 2 hodinky uložte do lednice.
Připravte si náplň a rozšlehané vajíčko na potření rohlíčků. Těsto rozdělte na 4 díly a každý vyválejte do tenčího kruhu a rozdělte na 8 trojúhelníčků. Na delší stranu položte kousek náplně a zabalte do tvaru rohlíčku.
Rohlíčky dejte na pečicí papír, potřete vajíčkem a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 25 minut.
Hotové je pocukrujte a nechte vychladnout.
Komentáře
Okomentovat