Ovesná kaše s karamelovými jablky
Ovesnou kaši snídáme na tisíc způsobů. Když mi zbyde v lednici sklenička slaného karamelu, tak je na řadě tahle varianta s jablky.
Co budeme potřebovat?
50 g ovesných vloček na 1 porci
mléko podle potřeby
lžíce slaného karamelu
1/2 jablka
na dokončení např. oříšky, jogurt, chia semínka...
Postup
Ovesné vločky si můžete namočit do mléka přes noc a ráno bude vaření rychlejší nebo použijte jemné ovesné vločky, které se budou vařit kratší dobu.
Vločky povařte v mléce do požadované konzistence.
Mezitím si dejte do kastrůlku lžíci slaného karamelu, jablko pokrájejte na kousky a přidejte do kastrůlku ke karamelu. Společně prohřejte a přidejte třeba trochu sekaných oříšků.
Kaši servírujte s jablky a přidejte oblíbené oříšky, chia semínka nebo jogurt.
Komentáře
Okomentovat