Penne s lososem a cuketou


Na 4 porce budeme potřebovat?

250g rýžových těstovin (penne)
menší cuketa
1 červená a 1 žlutá paprika
6 žampionů
2 stroužky česneku
menší cibule
300g krájených rajčat
řepkový olej
400g lososa
sůl, pepř
čerstvá bazalka

    
Jak na to

Rýžové těstoviny se skvěle hodí pro lehčí večeři a pokud potřebujete volit suroviny v rámci bezlepkové diety, zkuste třeba tuto variantu Rusticella d'Abruzzo, Ryžové penne rigate.

Cuketu a papriky si nakrájíme na cca 2cm velké kousky, žampiony na osminky a česnek s cibulí nakrájíme nadrobno.
Lososa bez kůže si připravíme na menší kousky, lehce osolíme a můžeme pokapat šťávou z citrónu.

Do hrnce si dáme vařit vodu na těstoviny a připravíme si pánev na restování zeleniny.
Pánev si rozpálíme, přidáme lžičku oleje a orestujeme si zprudka cuketu. Odložíme ji stranou na talíř a pokud je potřeba, pánev otřeme, aby nám tam nezůstávala tekutina. Pokračujeme stejně s paprikou a s žampiony. Každý druh restujeme zvlášť, aby se nerozmočil a necháme stranou odpočívat.

V mezičase uvaříme těstoviny podle návodu a necháme opět stranou. Teď už se blížíme do finále a budeme potřebovat dvě pánve.
Na jedné začneme na oleji restovat cibulku, přidáme česnek a necháme rozvonět. Přilijeme rajčata a dochutíme solí a pepřem.
Na druhé pánvi osmahneme na kousky nakrájeného lososa hezky dozlatova, vevnitř by měl zůstat lehce růžový a šťavnatý.
Teď už jen všechny části smícháme dohromady - zeleninu, žampiony, těstoviny a kousky lososa přimícháme do rajčatového základu, přidáme nasekanou bazalku a část si necháme na ozdobu.


Tip pro vás - do jednoduchých receptů používejte kvalitní suroviny a zkuste tahle loupaná rajčata Pomodoro and pen primograno.

Komentáře

Oblíbené příspěvky