Rajčatová polévka s bílým chřestem


Co budeme potřebovat?

500g loupaných rajčat
svazek bílého chřestu
zeleninový vývar (případně použijeme vývar z chřestu)
cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl, pepř
provensálské koření
bazalka
sezamová semínka 
    
Jak na to

Začneme bílým chřestem, který si oloupeme a odkrojíme nebo odlomíme dřevnaté konce.
Nakrájíme stonky na menší kousky a dáme cca  na 5 minut do vroucí vody. Vyjmeme a hlavičky chřestu si schováme až na úplné dokončení. Do vody vložíme slupky a odkrojky chřestu a případně přidáme další kousky zeleniny, které máme v kuchyni a necháme 0,5 hodiny vařit - nebo použijeme hotový zeleninový vývar, pokud ho máte v záloze.

Cibuli a česnek si nakrájíme nadrobno. Nejprve si orestujeme cibuli na olivovém oleji, pokračujeme česnekem (restujeme krátce, aby nezhnědl a nezhořkl) a po chvilce přidáme rajčata a chřest (bez hlaviček).Vše zalijeme cca 0,5l vývaru, osolíme, opepříme a podle chuti dáme provensálské koření.
Polévku necháme 15 minut vařit a nakonec rozmixujeme.
Pokud vám v polévce zůstanou vlákna chřestu jako mě, tak polévku ještě propasírujte. Nemusíte pak vybírat kousky mezi zuby :) Nakonec do polévky přidejte hlavičky chřestu, které zůstanou v celku.
Polévku dosolíme podle potřeby a na talíři ji ozdobíme bazalkou a sezamovými semínky.
Můžete přidat i zakysanou smetanu nebo zakápnout olivovým olejem.

Tip pro vás - do jednoduchých receptů používejte kvalitní suroviny a zkuste tahle loupaná rajčata
https://www.edelikatesy.cz/pomodoro-a-pera-primograno-500g-rustichella-dabru

Komentáře

Oblíbené příspěvky