Velikonoční beránek


Co budeme potřebovat?

4 vejce
160g másla
160g cukru krupice
vanilkový cukr
citrónová kůra
120g mléka
160g polohrubé mouky
lžička prášku do pečiva
kokos
    
Jak na to

Jako první si připravíme dobře vymazanou a moukou vysypanou formu na beránka, aby nám šel dobře vyklopit.
Máslo s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do nadýchané pěny.
Vejce sirozdělíme na bílky a žloutky - žloutky jeden po druhém zapracujeme do másla. Dejte si pozor, ať jsou suroviny ve stejné teplotě...nejlepší je si vše připravit alespoň 1/2 hodiny předem z lednice.
Do směsi přidáme citrónovou kůru a podle chuti cca 20g kokosu.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a spolu s mlékem přidáváme postupně do těsta a promícháme.
Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a těsto přesuneme do formy.
Pečeme v troubě na 160°C cca 45 minut.
(Po upečení sundávám horní víko a nechám chvilku vychladnout...pak beránka opatrně vyklopím a položeného, aby se mu nezlomila hlavička, dám ještě chladnout...)
Podle chuti ozdobíme cukrem nebo čokoládovou polevou.

Komentáře

Oblíbené příspěvky