Švestkový koláč se skořicí
Co budeme potřebovat?
3vejce
200g medu
vanilkový cukr
2 zakysané smetany
100ml oleje
100ml mléka
100g celozrnné špaldové mouky
100g hladké mouky
prášek do pečiva
8 větších švestek
Drobenka - 40g másla, lžička skořice, 40g třtinového cukru, 50g polohrubé mouky, plátky mandlí
Jak na to

Drobenku si nachystáme z cukru, skořice, mouky a másla a necháme stranou.
Vejce vyšleháme do pěny a postupně přidáme med, vanilkový cukr a zakysanou smetanu.
Do těsta přidáme celozrnnou mouku a postupně lijeme mléko a olej.
Hladkou mouku promícháme s práškem do pečiva a nasypeme do těsta. Dobře promícháme a těsto nalijeme do připravené formy.
Navrch naskládáme na čtvrtky nakrájené švestky, posypeme drobenkou a plátky mandlí.
Koláč pečeme na 180°C cca 45 minut.
Podávat ho můžeme s bílým jogurtem smíchaným s trochou skořice a posypaný moučkovým cukrem.
Komentáře
Okomentovat