Rybízový koláč


Co budeme potřebovat?

2 banány
2 vejce
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce medu
100g quinoy v suchém stavu
1/2 prášku do pečiva
vanilkový cukr
100g celozrnné špaldové mouky
500g rybízu
                                       
 Jak na to

Začneme přípravou quinoy, kterou propláchneme horkou vodou a necháme cca 2 hodiny namočenou. Vodu slijeme a dáme vařit quinou v čisté vodě se špetkou soli. Stačí uvařit "al dente".
Připravíme si kulatou dortovou formu, vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou nebo kokosem. Troubu si nahřejeme na 180°C.
Teď přijdou na řadu banány, které si rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, smetanu, med a vanilkový cukr a pořádně promícháme.
Do banánové hmoty vmícháme quinou a celozrnnou mouk s práškem  do pečiva.
Těsto přendáme do formy a zakryjeme rybízem.
Pečeme v troubě cca 30-40 minut, ale, jestli je hotový, otestujte špejlí.
Banány koláč příjemně osladí, ale pokud je na vás rybíz příliš kyselý, klidně si ho navrchu pocukrujte.
Dobrou chuť.

 



Komentáře

Oblíbené příspěvky