Ragú alla bolognese


Těstoviny u nás milujeme na všechny způsoby a když na plotně bublá tahle rajčatová omáčka s mletým masem, všichni se těšíme ke stolu. Základem jsou kvalitní suroviny a čas na vaření.

Co budeme potřebovat?

500g mletého hovězího masa
olivový olej na restování
větší cibule a 3 stroužky česneku
3 mrkve
1/2 celeru
menší cuketa
rajčatový protlak
1 plechovka krájených rajčat
sůl, pepř
bazalka
celozrnné špagety

Jak na to

Nejdřív si připravíme všechny suroviny...česnek a cibuli si nakrájíme nadrobno.
Mrkev, celer a cuketu nakrájíme na kostičky.
Ve větším hrnci orestujeme cibuli, přidáme mrkev a celer a restujeme dozlatova. Přidáme cuketu a česnek a část bazalky.
Na orestovanou zeleninu vložíme maso, kterí si osolíme, opepříme a necháme zatáhnout.
Ke směsi přidáme rajčatový protlak a vařečkou mícháme, aby se nespálil.
Nakonec do hrnce patří plechovka rajčat a cca 0,5l vody.
Omáčku necháme asi 1,5 - 2 hodiny pomalu probublávat. Občas zamícháme, aby se nám nepřichytila na dno hrnce.
Zahušťovat není potřeba :) ke konci vaření už jen dochutíme a přidáme čerstvou bazalku.
Podáváme s celozrnnými špagetami a strouhaným parmezánem,
Dobrou chuť!


Komentáře

Oblíbené příspěvky