Chřestové risotto
Jednoduchých a dobrých receptů není nikdy dost. Je pravda, že vývar je potřeba připravit předem, ale samotné rizoto už netrvá dlouho. Zrovna jsem měla hotový kuřecí vývar, ale použít můžete i zeleninový. Připravte si k tomu parmazán nebo pecorino a čerstvý zelený chřest.
Na 4 porce
500g zeleného chřestu
240g rýže Arborio nebo Carnaroli
1 cibule
olivový olej
sůl, pepř
60g sýru Pecorino
60g másla
0,5l vývaru
Jak na to

A jdeme na rizoto...Cibulku si nakrájíme najemno a na olivovém oleji ji necháme zesklovatět.
Přisypeme rýži a ještě chvíli restujeme. Vývar, který jsme si předem připravili, začneme postupně přilévat do hrnce a na mírném ohni vaříme rýži do stavu ale dente. Podle potřeby přidáváme vývar a mícháme do krémové podoby.
Ke konci vaření přidáme nastrouhaný sýr a máslo na zjemnění, pepř a podle chuti osolíme. Část chřestu vmícháme do rizota, ale už nevaříme a co nejdříve podáváme ozdobené hlavičkami chřestu a pecorinem či parmazánem.
Dobrou chuť :)
Komentáře
Okomentovat