Hummus z cizrny s pečenou dýní
Dnes mám pro vás jednoduchý recept na hummus, ke kterému se hodí jakákoliv zelenina nebo kousek pečiva. Použít můžete předem namočenou a uvařenou cizrnu nebo si recept zjednodušit a použít konzervovanou.
Budete potřebovat
1 plechovka cizrny i s nálevem
2 stroužky česneku
3 lžičky sezamové pasty tahini
sůl, pepř
koriandr
šťáva z půlky citronu2-3 lžíce olivového oleje
Na dýni
1/2 dýně Hokaido
sůl, pepř,
rozmarýn
citronová šťáva
do pekáčku cibuli nakrájenou na čtvrtky a pár stoužků česneku
olivový olej
Jak na to
Hummus je vcelku jednoduchý a stačí k tomu výkonný mixér. Všechny suroviny dáme do mixéru a mixujeme dohladka. Já používám NutriBullet nebo robot od Ety.
Podle chuti přidáme koriandr, osolíme a opepříme. Sezamová pasta dodá hummusu tu správnou chuť, tak si ji určitě pořiďte.
A teď je řada na dýni :) vydlabeme ji a na povrchu nařežeme, ale nedokrojíme.
Osolíme, opepříme a přidáme olivový olej, kterým dýni potíráme a snažíme se dostat koření i do mezer.
Přidáme rozmarýn a zakápneme citronovou šťávou.
Do pekáčku přidáme rozmáčknuté stroužky česneku a cibuli na kousky a pečeme na 200°C doměkka.
Dýni můžete použít i jako přílohu k masu :)
Komentáře
Okomentovat