Dýňovo jablečné lívance
Minulý týden jsme ve farmářské bedýnce dostali máslovou dýni a protože naposledy byla polévka, přišly na řadu další recepty. Jedním z nich jsou tyhle dýňovo jablečné lívance, které se skvěle hodí na svačinu nebo nedělní snídani...Přidejte si k nim povařená jablíčka, skořici a zakysanou smetanu nebo si je zabalte na cesty s dětmi do krabičky...
Co budeme potřebovat?
150g máslové dýně
2 menší jablka
1/4 plechovky kokosového mléka
1/4 plechovky vody
2 vejce
špetka soli, skořice
2 lžíce celozrnné mouky
2 lžíce kokosové mouky
hrst ovesných vloček
1 lžička prášku do pečiva
Jak na to
Dýni a jablka nakrájíme na kostičky a povaříme doměkka, nejlépe každé zvlášť, protože jablíčka stačí vařit chvilku.
Do mísy si připravíme kokosové mléko a vodu, špetku soli, skořici a vejce.
Přidáme dýni a jablka a rozmixujeme.
Do směsi přidáme celozrnnou i kokosovou mouku a prášek do pečiva a promícháme, abychom tam neměli hrudky.
Ovesné vločky mixuju v NutriBulletu a přidávám do těsta, aby vznikla hustější lívancová konzistence.
Pak už rozpálíme pánev a na mírném ohni opékáme lívance z obou stran dozlatova.
Většinou používám trochu řepkového oleje nebo přepuštěného másla.
Na lívance máme rádi zakysanou smetanu, skořici nebo datlový sirup, a vy?
Komentáře
Okomentovat